İçeriğe geç

Sade Kek Malzemeleri Nelerdir

Sade kek Tarifi malzemeleri nelerdir?

Basit kek tarifi, inanılmaz kabarık tadıyla herkesi hayrete düşürecek en klasik lezzetlerden biridir. Süt, yumurta ve şekerin rehberliğinde ve tatlı vanilya kokusunun büyüsü altında hazırlanan karışım, fırının sıcak kollarına teslim edilir.

Evde kek malzemeleri nelerdir?

“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.

Kek yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Klasik bir kekin veya tariflerini inceleyeceğiniz keklerin çoğunun en temel malzemelerini öğrenerek başlayalım. Bir kekin olmazsa olmaz malzemeleri; yumurta, toz şeker, süt, yağ gibi temel bir sıvı, kabartma tozu ve tabii ki un. Sevgili dostlar, elinizde bu malzemeler varsa yapamayacağınız kek yoktur.

Keklerde süt mü yoğurt mu?

Klasik bir kek yapmak istediğimizde, malzemeler arasında her zaman süt veya yoğurtla karşılaşırız. Bu iki malzeme keklerin güzelce kabarmasını sağlar ve dokusunu ve lezzetini iyileştirir.

Sade kek nasıl kabarır?

Elinizde kabartma tozu yoksa, bir tatlı kaşığı karbonata limon suyu döküp kek hamurunuza ekleyerek onu aktive edebilirsiniz. Kek nasıl bu kadar kabarabiliyor? Eğer merak ediyorsanız, bu işlemde kabartma tozu kullanabilirsiniz.

Iyi bir kekin kıvamı nasıl olmalı?

2. Kekin kıvamı ne olmalıdır? Kek hamurunun kıvamı tahta kaşıkla karıştırıldıktan birkaç saniye sonra kaşıktan damlayacak kadar koyu olmalıdır.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozuna 2 damla limon sıkarsanız uçar bile 🙂 Bunlar farklı ipuçları. Kabartma tozu sütlü kekler için çok iyidir ve ben genelde ikisini tercih ederim. Yoğurtla yaptığımda da aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kullanıyorum.

Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?

Kekin kabarması için ufak bir ipucu: Şeker tamamen kaybolana kadar çırpılmalıdır. Birçok kek tarifinin başlangıç ​​noktası şeker ve tereyağının çırpılmasıdır. Bu noktada, kekin pişerken kabarabilmesi için şeker tamamen kaybolana kadar bu işlemi sürdürmek çok önemlidir.

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.

Kek hangi maddelerden yapılır?

Çok genel bir tanımla kek; un, şeker, yağ, yumurta, kabartma tozu, su, süt, lezzet verici baharatlar ve bisküvi ile gerektiğinde bazı katkı maddelerinden hazırlanan hamurun pişirilmesiyle yapılan bir unlu mamul olarak tanımlanabilir.

Sade kek kaç derecede pişer?

Hazırladığımız sade kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk 30 dakika pişirme sırasında kapağı açmayın. 30 dakika sonra kabarık ve pembe kekimizi görebilirsiniz.

Kekin taze kalması için ne yapmak lazım?

Kekin soğumasını bekledikten sonra kalıptan veya tepsiden çıkarıp bıçakla dilimler halinde kesmeli ve ardından hava geçirmez bir kaba koymalısınız. Çan şeklindeki kek kapları bu amaç için en iyisidir. Bu tür cam çanlarda veya saklama kaplarında keki bayatlamadan 4 gün boyunca saklamak mümkündür.

Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Kekin unu fazla olursa ne olur?

3- Un miktarı ne çok az ne de çok fazla olmalı! Büyüklüğüne göre karar verin! Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Yeterince un yoksa kabardıktan sonra çöker!

Keke süt yerine ne koyabiliriz?

Sulu kek. Süt yoksa su. Meyve suyu Ayran, meyveli veya meyvesiz limonata, limonata, kola, limonata, Fanta. Aklınıza gelebilecek her türlü sıvıyı ekleyebilirsiniz, çok güzel oluyor.

Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?

Kekin kabarması için ufak bir ipucu: Şeker tamamen kaybolana kadar çırpılmalıdır. Birçok kek tarifinin başlangıç ​​noktası şeker ve tereyağının çırpılmasıdır. Bu noktada, kekin pişerken kabarabilmesi için şeker tamamen kaybolana kadar bu işlemi sürdürmek çok önemlidir.

Kabarık bir kek nasıl yapılır?

Yumuşak ve kabarık bir kek tarifi nasıl yapılır? Yumurta ve şekeri hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağı ve sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün ve fırına koyun. Afiyet olsun!

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.

Şekerli vanilin olmadan kek olur mu?

Vanilya eklemeden kek yapabilirsiniz. Vanilya, kek tariflerinde yaygın olarak kullanılan bir tatlandırıcı ve aromadır, ancak vanilya eklemeden yapılan kekler de lezzetli olabilir. Kekinizi farklı bir tat veya tatlandırıcı ile özelleştirebilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Arkeoloji Müzesi Nin Amacı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir