İçeriğe geç

Araf Suresi 133 Ayet Ne Diyor

Araf suresi ne anlatmak istiyor?

Sure, adını 46. ve 48. ayetlerde geçen “al-A’râf” kelimesinden alır. “Al-A’râf” yüksek yerler, yüksek mevkiler anlamına gelir. Surenin ana teması, ilahi vahyin doğruluğu ve vahyin gerekliliğidir.

Araf suresi neden bahsediyor?

Sure, geçmiş kavimlerin hayatlarından verdiği canlı örneklerle, peygamberlerin iman uğrunda verdikleri mücadeleyi gözler önüne sermekte, zamanı geldiğinde Mekkeli müşrikleri uyarmakta, müminlere sabır ve sebat göstermelerini öğütleyerek, Allah’ın tedbirinin her türlü tedbirin üstünde olduğunu hatırlatmaktadır.

Araf suresi 31 ayetin anlamı nedir?

Ey Ademoğulları! Herhangi bir namaz vaktinde camiye gittiğinizde süslerinizi takın. Yiyin ve için ama israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri asla sevmez. Mahrem yerleri örtmek (setr-i avret) her zaman olduğu gibi, özellikle namaz ve tavaf gibi ibadetler sırasında zorunludur.

Araf suresi 157 ayette ne anlatılmak isteniyor?

Ayet şöyledir: “Peygamber onlara iyiliği emreder ve kötülükten onları men eder; ayrıca onlara temiz şeyleri helal, pis şeyleri de haram kılar. “Onların yüklerini kaldırıp üzerlerine asılan zincirleri çözmeleri” kısmında ifade edilen bir diğer önemli nokta da Peygamber’in teşrideki konumudur.

Araf suresi 187 ayette ne anlatılıyor?

(O gün) o, bütün ağırlığıyla göklere ve yere düşecek ve sizi hiç ummadığınız bir anda yakalayacaktır. Sanki sen (kıyametin ne zaman kopacağını) biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Allah katındadır.” Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.

Araf suresi 188 ayet ne demek istiyor?

De ki: “Allah dilemedikçe kendime asla fayda ve zarardan kurtulamam.” Gaybı bilseydim, ondan kesinlikle çok faydalanırdım ve bana hiçbir zarar gelmezdi. “Ben sadece inanan bir toplum için bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.”

Araf suresinde hangi peygamberden bahsedilir?

Hz. Musa, Tur’daki bu olağanüstü buluşmada, vahyin üç şeklinden biri olan doğrudan vahiy yoluyla Yüce Allah’ın kelamını alırken, aynı zamanda kendisiyle konuşma ve fiziksel gözleriyle görme lütfuna sahip olan Allah’ı müşahede etmek istiyordu.

Araf suresinin fazileti nedir?

– Akşam namazından sonra okunmasının ilmi artırdığı rivayet edilmiştir. – Araf suresini çok okuyan kimse işlerinde başarılı olur ve sıkıntılardan kurtulur. – Dünya hayatında mutlu olurken, ahiret hayatını da kurtarır. – Vesvese ve endişeleri giderir.

Arafta’ya kimler kalacak?

Araf, bazı din ve inançların ahiret kavramlarında yer alan, günahkârların veya günahları ve sevapları eşit olan ve ne kötü ne de iyi olarak sınıflandırılamayanların gittiği geçici bir arınma yeridir. Ahiretin son yerleri, genellikle bir dağdır.

Araf süresi 23 ayet hangi olay üzerine inmiştir?

Tefsir (Kur’an Yolu) Şeytanın Hz. Âdem ile Hz. Havva’yı aldatması, insanlığa karşı işlediği ilk kötülük, onların yasak meyveden yemeleri ise insanlığın ilk günahıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir