İçeriğe geç

Gayrisahih Ne Demek

Gayrişahsi ne demek TDK?

IMPERSONAL KELİMESİNİN ANLAMI Kişiliksiz, gayrişahsi anlamına gelir.

Gayri Safi ne demek?

Brüt ne anlama geliyor? Brüt, kirli, karışık, temiz olmayan, birleşmiş ve brüt anlamlarında kullanılır. Brüt ürün, brüt gelir anlamına gelir.

Sahih gayri sahih nesep ne demek?

Gerçek soy evlilik yoluyladır. Evli olmayan bir erkek ve kadının birleşmesinden doğan çocuklar gayri meşru anne soyundan sayılır. Baba tarafından bir soyları yoktur. Soyları reddedilen çocukların soy durumu, evli olsalar bile aynıdır.

Gayriresmi ne demek anlami?

[1] resmi olmayan, devletin koyduğu kuralların dışında.

Gayrişahsilik nedir?

Kişiliksizlik: İdeal bir memur, işini sevgi ve nefret gibi duygulardan uzak, tamamen kişiliksiz resmi kurallara göre yapar. Bürokraside, memurların vatandaşlara karşı davranışları kişisel düşüncelere değil, liderliğe yönelik rasyonel bir yaklaşıma dayanır.

Gayrisi anlamı nedir?

Anlamı: Gayri resmi, “diğer” veya “farklı” anlamına gelir. Bu kelime karşılaştırma veya farklılaştırma amaçları için kullanılır. Bir şeyin veya durumun dışında veya başka bir şeyle karşılaştırmada kullanılır.

Gayrisafi ne demek muhasebe?

Brüt gelir, brüt gelir olarak da adlandırılır ve bir işletmenin, giderler için kullanılması amaçlanan veya kullanılan toplam gelirin herhangi bir kısmı hariç, tüm gelirlerini ifade eder.

Gayrisafi ücret ne demek?

Brüt ücretler: Bu miktar, söz konusu şirkette çalıştığınız süre boyunca kazandığınız brüt gelir miktarını temsil eder. Vergiler düşülmeden önce bir yıl boyunca çalıştığınız şirkette kazandığınız geliri temsil eder ve son maaş bordronuzda “kümülatif vergi tabanı” olarak yer alır.

Gayrisafi değer ne demek?

Piyasadaki aşırı fiyat değişiklikleri nedeniyle işletme sermayesinin değerinde meydana gelen değişimler.

Gayrisahih vakıf ne demek?

2b) İZİNSİZ VAKIFLAR: Bunlar, Cumhurbaşkanı tarafından veya onun onayıyla devlet arazisi üzerinde kurulan vakıflardır. Miri (devlete ait) araziden yararlanma hakkı, örneğin ondalık veya aidat, vakfedilirse, buna gayri sahih vakıf (Sahih Olmayan Vakıf) denir.

Haseb ve neseb ne demek?

Kubbealtı Lügat (ﺣﺴﺐ) i. (Ar. ḥaseb) Bir kimsenin kendine özgü ve kendi özelliklerinden doğan değeri, asaleti [Daha çok hasep ve soy anlamında soy kelimesiyle birlikte kullanılması, soy anlamına gelen hasep kelimesinin ortaya çıkmasına yol açmıştır].

Nesepsiz ne demek?

Bir kişinin annesi veya atası yoksa, kendisi olamaz. En iyi ihtimalle, “soy yok” terimi, çocuğu (torunu) olmayan bir kişiyi tanımlamak için kullanılabilir.

Gayri ne demek din?

Gayrimüslim, İslam hukuku ve inancında gayrimüslimler için kullanılan terimdir. İslam’la yönetilen devletlerin yönetimi altında yaşayan ve İslam’dan başka bir inanca sahip olan bireyler ve topluluklar da Zimmi olarak sınıflandırılır.

Gayrı resmi nedir?

“Resmi olmayan” kelimesi genellikle yasayı ihlal eden durumları anlatır. Yani resmi olmayan ve çelişkili bir durum olduğunda “gayri resmi” terimi ortaya çıkar.

Gayri resmi konuşmak ne demek?

Gayriresmi dil: Gayriresmi dil, rahat ve günlük bir tonla karakterize edilir. Genellikle nezaket düzeyinin daha az önemli olduğu tanıdık, günlük durumlarda kullanılır. Gayriresmi dil, yakın arkadaşlar, aile ve meslektaşlarla etkileşimler için uygundur.

Gayrifaal ne demek TDK?

TDK’ya Göre Sözlük Anlamları Türk Dil Kurumu’na göre etkisiz kelime grubu kelime anlamlarına göre ele alındığında, “etkisiz, etkisiz” anlamına göre kullanılmaktadır.

Gayrimeşhur ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre ‘gayrimeşru’ kelimesinin anlamı, yasadışı veya kurallara aykırı olarak yapılan veya yapılacak olan bir şey için kullanılır. Gayrimeşru kelimesini yolsuzluk olarak da yorumlayabiliriz.

Gayrisıhhi ne demek?

Gayrisıhhi Tesisler (GSM): Faaliyetleri sırasında çevrelerindeki insanlara az veya çok biyolojik, kimyasal, bedensel, ruhsal ve sosyal zararlar veren veya verebilecek olan, doğal kaynakların kirlenmesine yol açabilecek tesislerdir.

Gayri müslim ne demek TDK?

“Gayrimüslim” olarak yazılan kelime TDK sözlüğünde “gayrimüslim kişi” olarak tanımlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir