İçeriğe geç

Meknun Ne Demek

Mekîn ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Mekin isminin anlamı: 1. Vakur, tedbirli, güçlü kimse.

Mekran ne demek?

Mekran (Farsça: مکران /Mokran), İran’ın güneydoğusunda ve Pakistan’ın güneybatısında bir kıyı bölgesidir.

Mekretmek ne demek?

Sesli Sözlük – kandırmak, utandırmak.

Mekel ne demek?

Meckel divertikülü (Mekkel divertikülü) Nadir durumlarda, bazı kişilerde kordonun tamamen kaybolmaması ve gelişimsel bir kusur olarak ince bağırsak duvarının dışında bir vezikül oluşması görülebilir. Bu durum genellikle ince bağırsağın son otuz santimetresinde meydana gelir. Mekke divertikülü nüfusun yaklaşık %2’sinde görülür.

Arapça mektebe ne demek?

(Arapça: الكتَّاب Kottāb) (Arapça: “okul”) ilkokul kelimesinin Arapça karşılığıdır.

Mincan anlamı nedir?

(c: mican) her dileği yerine getiren kimse.

Mekteb ne demek TDK?

“Okul, öğrenme yeri” anlamına gelen “maktab” kelimesinden türemiştir. Türkçede mekep, öğrencilerin eğitim gördüğü bir eğitim kurumu veya eğitim yeri anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Okul, öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim kurumu veya eğitim yeri olarak tanımlanır.

Mektum anlamı ne demek?

[1] gizli, gizli, gizli, gizli.

Marwan ne demek?

Asmaların bağlandığı ağaç.

Meknun ne?

Dürr-i Meknun, kelime anlamı olarak “inci dizisi” anlamına gelmektedir.

Mek üzere ne demek?

“amacıyla” kelimesiyle değiştirilir; eğer mantıklıysa, bir amaç-sonuç ilişkisi vardır, değilse, bir neden-sonuç ilişkisi vardır. “about to” içeren kelimeler her zaman amaç ve sonuç anlamına gelir.

Mekr ne demek?

Dolandırıcılık, aldatma; “aldatanı cezalandırmak” anlamına gelen Kur’an terimi. Sözlükte, “aldatmak, birinin amacına ulaşmasını engellemek” anlamında bir mastar olarak ve “hile yapmak, aldatmak” anlamında bir isim olarak kullanılır.

Mükerem ne demek?

Mükerrem, Arapça kökenli bir erkek ismi olup “şerefli”, “saygın”, “değerli” anlamına gelir.

Mükem ne demek?

Muhkem (Arapça: محكم), “hüküm süren, kurulan” anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Kur’an-ı Kerim’de Âl-i İmran Suresi’nin 7. ayetinde geçen bu kelime, açık ve kesin hüküm veren ayetleri tanımlamak için kullanılır.

Malikli olarak ne demek?

Bir şeye malik olma hakkına sahip olan veya bir malı elinde bulunduran kişiye malik denir. Medeni Kanun ve eşya hukukuna göre bir şeye malik olan, yani bir şeyin maliki olan kişi; yasal düzenlemeler çerçevesinde, o şeyi dilediği gibi kullanma hakkına sahiptir.

Mektum anlamı ne demek?

[1] gizli, gizli, gizli, gizli.

Mahni ne demek türkçe?

Genellikle 7 veya 8 hece ölçüsüyle yazılan şiirsel eserlere Mahni denir. Mani türündeki eserlerde tematik bir sınırlama yoktur. Şairler deneyimlerini lirik bir üslupla yazarlar.

Miyeser anlamı ne demek?

Müyesser kelimesi güncel sözlükte ne anlama geliyor? Cevap: Tanınması kolay.

Meyyitin ne demek?

İslami terminolojide, ölüm döşeğindeki kişiye Muhtazar, ölen kişiye Meyyit denir. Ölüyü defnetmek için yapılan hazırlıklara giydirme, ölüyü yıkamaya Gasil, ölüyü yıkayan kişiye Gassal, kefenlemeye Tekfin, namazdan sonra musalla yapıp mezarlığa götürmeye Teşyi, kabre defnetme işlemine de defin denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort