İçeriğe geç

Feryat Ne Demek Osmanlıca

Feryat etmek ne demek?

ulumak, acı acı çığlık atmak.

Ferre ne demek Osmanlıca?

Ferr: Geri çekilme, kaçış, kaçış.

Ferhad ne demek Osmanlıca?

Ferhat, Arapça kökenli bir kelimedir ve Osmanlı Türkçesinde teselli anlamına gelir. Ferhat ismi Farsça kökenlidir ve fatih, üstün, bir yerin fatihi anlamına gelir.

Ferzan ne demek Osmanlıca?

Ferzan, Farsça kökenli bir isimdir ve “bilge”, “zeki”, “akıllı” anlamına gelir. Bu isim genellikle entelektüel yetenek ve bilgelikle ilişkilendirilir.

Feryat hangi dilde?

Farsçadaki faryād veya firyād فریاد “yardım, destek” kelimesinden gelen bir ödünç kelimedir. Bu kelime Orta Farsçadaki frayād “yardım” kelimesinden türemiştir.

Feryad ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: howl.

Farsça ker ne demek?

Türkçeden Farsçaya geçmiştir. “Arka” ve “gerilim” kelimeleriyle aynı kökten gelir. Bu kelime Eski Türkçe ve Moğolcada sınır, kenar anlamına gelir ve Kire/Ker/Her/Har olarak ifade edilir.

Ferağ ne demek Osmanlı?

Sözlükte “bir işte çalışmayı bırakıp boş durmak” anlamına gelen ferâğ kelimesi, hukuk dilinde bir kişinin feragat etmesini ve taşınmaz mal üzerindeki tasarruf hakkını başkasına devretmesini ifade eder. Feragat eden kişiye Fariğ, lehine feragat yapılan kişiye ise Mefrûğ Leh denir.

Forsa ne demek Osmanlıca?

Kürek kölesi; Osmanlı Donanması’nda askerî sınıf.

Ferd Arapça ne demek?

Arapça ferd (çoğulu efrâd) kelimesi sözlükte “bireysel, eşsiz, tek” anlamına gelir.

Ferhad kimdir?

Ferhad Paşa veya Damad Ferhad Paşa (1485 – Ekim/Kasım 1525), Osmanlı devlet adamı. Memlük Beyi Canberdi Gazali’nin isyanının bastırılması sırasında Suriye seferinin serdarı olarak atandı. I. Selim’in İran’a ve I. Süleyman’ın Rodos’a yaptığı seferlere katıldı.

Farika ne demek Osmanlıca?

Pazarlama – İş Geliştirici / PR –… ‘Farika’ sıfatıyla birlikte kullanıldığında, ‘ayırt etmek’ anlamına gelen ve ‘işaret’, ‘işaret’ anlamlarına gelen Osmanlıca isim tamlaması, o kadar zengin bir anlam ifade ediyor ki, araştırdıkça daha da büyüsüne kapıldım.

Feza ismi Türkçe mi?

Feza ismi Arapça kökenli olup “uzay”, “gökyüzü” ve “genişlik” anlamlarına gelmektedir.

Feraş ne demek Osmanlıca?

1. şilte, yatak. اسیر فراش esîr-i firâş = Yatağa uzanacak, kalkamayacak kadar hasta.

Ferrûh ne demek?

TDK’daki bilgiler eşliğinde: “Ferruh ismi ne anlama gelir ve ne anlama gelir?” Sorusunun cevabı ise şöyle: Aydınlık yüzlü. Mübarek, uğurlu.

Ferağat etmek ne demek?

Feragat; Birinin kendi rızasıyla bir şeyden vazgeçmesi anlamına gelir. Bu kelime hukuk literatüründe sıklıkla kullanılır; Bir bireyin tek taraflı beyanıyla yapılır. Feragat, tarafların karşılıklı rıza ile haklarından vazgeçmeleri anlamına gelir. Beraatten farklı olarak feragat, rıza gerektirmez.

Ferfene etmek ne demek?

“FERFENE KUŞAKLARARASI İLETİŞİM ARACIDIR” İnsanlar köydeyken köyü, kasabadayken kenti, kasabadayken kenti bir araya getirir, konuşur, birbirlerine bilgi verirler; ferfene, insanların birbirlerine bilgi verdiği toplantılara verilen addır.

Ferd etmek ne demek?

Arapça ferd (çoğulu efrâd) kelimesi sözlükte “tek, biricik, eşsiz” anlamına gelir. Terim olarak rivayetinin herhangi bir noktasında ravi sayısı bire düşen veya rivayetinde veya metninde bir özellik bakımından diğer rivayetlerden ayrılan hadisi ifade eder.

Tefrîk etmek ne demek?

Tefrik Nedir? Tefrik, tam anlamıyla “bölmek” veya “parçalara ayırmak” anlamına gelir. Hukuki terimlerle, davaların ayrılması veya davalarla ilgili işlemlerin ayrı ayrı devam etmesi anlamına gelir. Ayrım, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda da yer almaktadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Stres Yönetimi Yolları Nelerdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir